Àmbar

Àmbar

dissabte, 28 de març del 2015

LA DIETOTERÀPIA



        L'Art de curar a travès dels aliments


La dietoteràpia és una ciència mil·lenària xinesa  amb la qual es pretén curar les malalties i restablir la salut mitjançant la ingesta d’aliments. 
Es basa en un principi xinès de la vida de l’Univers, buscant l'equilibri del Yin i el Yang.

De la unió de la salut i l’alimentació sorgeix la "dietoteràpia", la qual es defineix com “l’art de curar a través dels aliments” per la cultura oriental.

En realitat es tracta d’una ciència i una tècnica tan antiga com la humanitat. 
Liu Guo Hua, doctor en medicina tradicional xinesa diu: “ des de les primeres experiències assegurant-se la supervivència, els éssers humans varen anar descobrint que determinats aliments curaven certes malalties”.

Aquesta forma d’entendre la vida de l’Univers, dels orientals, la visió del món i la forma de pensament que tenen té molt a veure amb la idea de que els aliments són tan importants per a la salut.
El cosmos està format de matèria i com a tal té la seva pròpia naturalesa amb la intervenció de les forces oposades yin i yang.
És realment important en dietoteràpia, igualment que en molts altres teràpies, creences de la filosofia oriental, és aconseguir l’equilibri del yin i el yang, tanmateix com el manteniment d’aquest equilibri, quan es perd sorgeixen les malalties.

Perquè l’aliment serveixi per aconseguir l’equilibri i per tant la salut, cal conèixer la naturalesa, les seves qualitats i composicions de cada aliment.

Veiem com els aliments :

Yin: fruites, verdures i llegums 
Son de naturalesa freda, equilibren malalties de naturalesa contrària. 
Yang (febre, inflamacions, estrenyiment) calmant la calor i la set i  ajudant a desintoxicar.

Yang:  gingebre, guinda, all 
Son aliments de naturalesa que escalfen, contraresten disfuncions de tipus 
Yin (el fred, les diarrees i les dispèpsies gàstriques).


Liu Guo Hua ens diu :
“Aquells que pateixin fred i debilitat han d’evitar menjar aliments de naturalesa freda, per tal de no desgastar el Yang que posseeixen. 
En canvi, aquells en qui predomina Yang, i pateixen disfuncions causades per factors calents - furóncols, úlceres, malalties oculars- han d’evitar ingerir aliments de naturalesa agra i calenta, que propicien l’augment de calor intern. 

D’aquesta manera s’evitarà el consum d’aliments yang i s’augmentarà el de yin”.







        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada