Àmbar

Àmbar

dijous, 19 de març del 2015

El Reiki




Origen i història de Reiki

No hi ha documentació escrita dels primers orígens del Reiki, la tradició oral ha passat de mestre a mestre de forma piramidal, deixant diferents versions sobre l'origen del Reiki, encara que totes coincideixen en el bàsic.
El Reiki va ser redescobert al voltant de 1870, per un doctor i sacerdot japonès anomenat Mikao Usui, que segons algunes fonts ensenyava a la Universitat cristiana Doshisha, de Kyoto (Japó).
Va anar  investigant sobre les curacions, una vegada va anar a un monestir del Japó, allà va creure haver trobat la resposta que estava buscant en un manuscrit, en què un deixeble de Buda constatava l'existència d'uns símbols i procediments que es remuntaven a l'any 2500 a C., afirmant que Buda els havia utilitzat en curacions, similars a les de Jesús, i també es revelava la forma de transmetre aquestes facultats a altres persones.
Hi ha diverses versions a la història, una vegada que estava meditant per trobar una resposta, va veure una esfera de llum brillant que va penetrar pel seu tercer ull, se li va anar mostrant els signes que a dia d'avui s'utilitzen per aplicar el Reiki i que ha passat de deixeble a deixeble, donant la capacitat de transmetre la "Energia Universal" mitjançant la imposició de mans.
El moviment Reiki no és jeràrquic, ni existeix cap escala de comandament, i la denominació de Gran mestre només la tenen els successors directes d'Usui.

El Reiki és una tècnica de canalització i transmissió d'energia vital a través de la imposició de mans, que s'utilitza per obtenir l'equilibri energètic en tots els nivells, equilibrant les energies del cos i dels Chacras.
Els Chakras del cos humà, són un concepte trobat en els vedes (textos sagrats de l'hinduisme), que explicarien els estats de salut dels éssers humans. Segons aquesta creença, el mal funcionament o bloqueig d'un o diversos Chakras seria el que provoca o agreuja el mal estat de salut donant lloc a malalties i trastorns.
La paraula "chakra" deriva del sànscrit i significa "roda d'energia" o "roda de llum.
Aquests punts coincideixen amb les 7 glàndules endocrines, Les glàndules endocrines són un conjunt de glàndules que produeixen substàncies missatgeres anomenades hormones, abocant sense conducte excretor, directament als capil·lars sanguinis, perquè realitzin la seva funció en òrgans distants del cos (òrgans blancs).




Origen e historia de Reiki

No existe documentación escrita de los primeros origenes del Reiki, la tradición oral ha pasado de maestro a maestro de forma piramidal, dejando diferentes versiones sobre el origen del Reiki, aunque todas coinciden en lo básico. 


El Reiki fue redescubierto alrededor de 1870, por un doctor y sacerdote japonés llamado Mikao Usui , quien según algunas fuentes enseñaba en la Universidad cristiana Doshisha, de Kioto (Japón). 
Fué investigando sobre las sanaciones, una vez fué a un monasterio de Japón, allí creyó haber encontrado la respuesta que estaba buscando en un manuscrito,en el que un discípulo de Buda constataba la existencia de unos símbolos y procedimientos que se remontaban a al año 2500 a C., afirmando que Buda los había utilizado en curaciones, similares a las de Jesús, y también se revelaba la forma de transmitir esas facultades a otras personas.
Hay diversas versiones en la história, una vez que estaba meditando para encontrar una respuesta , vió una esfera de luz brillante que penetró por su tercer ojo, se le fué mostrando los signos que a dia de hoy se utilizan para aplicar el Reiki i que ha pasado de discípulo en discípulo, dando la capacidad de transmitir la Energía Universal mediante la imposición de manos.
El movimiento Reiki no es jerárquico, ni existe ninguna escala de mando, y la denominación de Gran maestro sólo la ostentan los sucesores directos de Usui.

El Reiki es una técnica de canalización y transmisión de energía vital a través de la imposición de manos, que se utiliza para obtener el equilibrio energético en todos los niveles, equilibrando las energias del cuerpo y de los Chacras.
Los Chacras del cuerpo humano, son un concepto encontrado en los vedas (textos sagrados del hinduismo), que explicarían los estados de salud de los seres humanos. Según esta creencia, el mal funcionamiento o bloqueo de uno o varios Chakras sería el que provoca o agrava el mal estado de salud dando lugar a enfermedades y trastornos. 
La palabra “chakra” deriva del sánscrito y significa “rueda de energía” o “rueda de luz.
Estos puntos coinciden con las 7 glandulas endocrinas, que son un conjunto de glándulas que producen sustancias mensajeras llamadas hormonas, vertiéndolas sin conducto excretor, directamente a los capilares sanguíneos, para que realicen su función en órganos distantes del cuerpo (órganos blancos). Por tanto podemos decir que al equilibrar la energía de estos puntos también favorece al buen funcionamiento de estas glandulas.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada