Àmbar

Àmbar

divendres, 15 de març del 2013


EL FENGSHUI.

Es un art mil·lenari Xinès que te mes o menys uns 6500 anys.
Conjunta la saviesa popular amb la ciència i la geomància  el seu objectiu es retornar l'equilibri energètic al nostre entorn i a la nostra vida.
Es basa primordialment en reproduir la natura a la vida quotidiana i artificial, intentant en el mida del possible que el Qi o Chi flueixi de la forma mes natural, arribant a l'equilibri i a la harmonia.

En la natura la evolució d'aquesta energia es de moltes formes diferents, sempre en constant moviment, els estudiosos varen estar contemplant aquesta evolució i entengueren el concepte bàsic per poder aprofitar-ho i reproduir-ho.
Aixi varen començar els conceptes bàsics del FengShui.
Quant aquesta energia Chi o Qi flueix mes ràpid es degut a que la natura es molt mes exuberant i quant flueix mes lent es que es mes pobre, mes lineal.
S'han anat creant molts moviments, han anat emergent diverses disciplines,  el mes coherent es el Taoista, que amb els anys han evolucionat.

En aquest punt, intentant equilibrar les energies que ens envolten i que ens beneficien o ens perjudiquen, entra  el Ying i el Yang, es la dualitat, el blanc i el negre, la nit i el dia, la foscor i la claror...
Per això es fa un estudi sobre els espais concrets on habitem i depenent d'aquest espai equilibrem segons les necessitats.
Aquí ja incorporem els cinc elements que ens acompanyen durant tota la vida i que estan presents en cada moment.
La fusta, el foc, la terra, el metall i l'aigua....... 
Cada element te  l'equivalent amb el color, l'espai, el punt cardinal.
Cada element es independent i a l'hora està vinculat amb els altres... 

                                                  



Avui ho deixem aquí.... os aniré explicant mes coses d'aquesta ciència que ens ajuda a equilibra-nos energèticament amb la mare terra i amb l'univers.

Bona nit.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada